Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Μέιλ-φιρμάνι για διήμερο «μασάζ» Σκέρτσου στους «γαλάζιους» βουλευτές

Σε διήμερο «μασάζ» προχωρά η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να μεταπειστούν οι βουλευτές της ΝΔ για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών με «σεμινάριο» από τον Άκη Σκέρτσο, ο οποίος θα είναι και ο εισηγητής της νομοθετικής πρωτοβουλίας, τη στιγμή μάλιστα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν θα θέσει κομματική πειθαρχία, αν και «έδειξε» τον δρόμο της αποχής σε όσους διαφωνούν.

Ο Πρωθυπουργός επιχείρησε χθες να απεγκλωβιστεί από το θέμα που υπάρχει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, καθώς είναι γνωστό ότι και στελέχη του υπουργικού συμβουλίου, πέρα από απλοί βουλευτές, διαφωνούν με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Σύμφωνα με email που εστάλη από τον γραμματέα της ΚΟ, Σταύρο Καλαφάτη, προς τους βουλευτές της ΝΔ θα γίνει «ενημέρωση – συζήτηση» από τον υπουργό Επικρατείας, ενώ το «παρών» θα δώσουν η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Μαρία Συρεγγέλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης και οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει σε πολύ μεγάλο μέρος την επικοινωνιακή του στήριξη στο πιο δεξιό και παραδοσιακό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας που φαίνεται να αντιδρά, ενώ θα έρθει για ακόμη μια φορά σε αντιπαράθεση με τον «πολιτικό του πατέρα» Αντώνη Σαμαρά.

Το «σεμινάριο» που έχει ήδη προκαλέσει ήδη γκρίνια σε στελέχη του κόμματος, τα οποία διαφωνούν με την αναγνώριση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το διήμερο 15 και 16 Ιανουαρίου στην Πειραιώς, ενώ όπως αναφέρει το σχετικό mail: «Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη».

Tο μεγάλο πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει το όνομα του Μάκη Βορίδη, ο οποίος ακόμα και πριν δυο εικοσιτετράωρα επανέλαβε ότι είναι αρνητικός με το νομοσχέδιο. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα αρνητικοί στην ψήφιση του νομοσχεδίου έχουν εμφανιστεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο Θάνος Πλεύρης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος δηλώνει προβληματισμένος για το νομοσχέδιο και ξεκάθαρα επιφυλακτικός όσον αφορά την τεκνοθεσία. Με αυτή την άποψη έχουν συνταχθεί ακόμα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Νότης Μηταράκης, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, η Μαρία Κεφαλά, ο Στέλιος Πέτσας, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Γιώργος Γεωργαντάς, ο Κώστας Βλάσσης και η Άννα Καραμανλή.

Επίσης, λέγεται ότι πολλοί ακόμα βουλευτές της επαρχίας είναι αρνητικοί με το νομοσχέδιο, αλλά δεν έχουν εκφράσει τις διαφωνίες τους, καθώς ήλπιζαν ότι παρά τα όσα έλεγε ο πρωθυπουργός, το νομοθέτημα δεν θα έφτανε στην Βουλή.

Αναλυτικά το email:

«Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Σας προσκαλούμε σε ενημέρωση – συζήτηση από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Άκη Σκέρτσο, με θέμα «Κυβερνητική Πρωτοβουλία για την Ισότητα στον πολιτικό γάμο».

Στη συνάντηση θα παρευρεθούν οι Αντιπρόεδροι του κόμματος κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ –Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης και η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κ. Μαρία Συρεγγέλα.

Για την διευκόλυνση της συζήτησης η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρες (με βάση το αρχικό του επωνύμου σας), τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:30 (Α έως Κ) και την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:30 (Λ έως Χ ) στα Κεντρικά Γραφεία της ΝΔ (Πειραιώς 62).

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Με εκτίμηση,

Σταύρος Καλαφάτης

Γενικός Γραμματέας Κ.Ο. Ν.Δ.»

Σχετικά